Вхiд
Головна / Суспільство / Економіка

В Україні ціна на м'ясо зросла на 40%

22-02-2018, 09:44

В Україні ціна на м'ясо зросла на 40%

В Україні за рік зросла ціна на м'ясо на 40%, а овочевий кошик за рік зріс на 35%, про що інформує генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Зростання ціни поширилося на свинину, яловичину, сало, курячу тушку і філе, варену ковбасу 1 сорту, написав він на своїй сторінці в Facebook.

«За рік індекс м'ясний кошик виріс на 40%. Всі види м'яса подорожчали за рік від 29% до 80%, а саме: сало - на 80%, свинина - на 55%, ковбаса варена - 34%, курка в тушці - на 31%, філе курки - 30%, яловичина - на 29%. У порівнянні з минулим роком, свинина додала в ціні 39 гривень / кг, сало - 32 гривень / кг, яловичина - 26 гривень / кг, ковбаса варена і філе курки - по 21 гривень / кг, а курка в тушці - 13 гривень / кг» - зазначив він.

За його словами, на кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 гривень, свинини - за 110 гривень, філе курки - за 92 гривні, вареної ковбаси - за 83 гривні, сала - за 72 гривні, а тушку курки - за 55 гривень.

«Якщо в цілому оцінити вартість м'ясного кошика, то на кінець січня 2018 він коштував 529 гривень, тоді як рік тому його вартість становила 377 гривень. Тобто, індекс м'ясного кошика за рік виріс на 40%, або на 152 гривні»- повідомив Дорошенко.

Джерело: Відомості-Україна


коментарі
Залишити коментар
    Имя
    Почта
    оновити, якщо не видно коду