Вхiд
Головна / Суспільство / Фото

Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді

9-04-2018, 10:00

Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді

Великдень - це свято з неабиякими кулінарними традиціями. В Ужгороді креативно підійшли до виготовлення і обробці головного святкового страви - паски.

«Паска - це випічка, яку на Великдень повинні спробувати все: і ті, хто любить солодке, і ті, кому кондитерські вироби байдужі, і діти, і ті з них, кого в принципі важко чимось нагодувати. Саме тому в складі здобного тіста з'явилися фрукти, горіхи, натуральний екстракт ванілі, багато цедри лимона і апельсина, мускатний горіх і цейлонська кориця. А в обробці замість традиційних присипок використані вироби з шоколаду, бульбашкова карамель, цукати, горіхи в харчовому золоті, пряники, квіти та інші елементи. А ще в складі тесту дуже багато жовтків і натуральне вершкове масло. Власне як і кількості цих інгредієнтів - секрет успішної паски, яка буде довго зберігатися і не втрачати смакових властивостей. Ці секретик мені передала мама, а вона успадкувала рецепт від своєї матусі. Такі ось династичні паски вийшли. А прикраси - це власне бачення і сучасні віяння в кондитерському мистецтві », - розповіла місцева майстриня Ганна Агафонова, повідомляє кореспондент УНН.

Кондитер до свята приготувала близько двох десятків пасок. В обробці використовувала морську тематику - паски прикрашені шоколадними черепашками ручної роботи; квіткові елементи, де в якості прикрас вибрала засушені троянди і пелюстки. Безумовно, не обійшлося без символічних образів - яєць-крашанок, великодніх пряників, птахів тощо. Золоті мотиви втілилися в цукатах і сухофруктах, позолочених кандурин (харчове золото, - ред.). А ось дитячі паски прикрашені десятком різновидів цукерок.

Великодні паски в такому вигляді є нетиповими для регіону, адже на Закарпатті вважають за краще традиційному у оформлення з тіста, де присутня релігійна тематика. А ось в закарпатській великодньому кошику, крім пасок, обов'язково присутні яйця і писанки, шовдарь і пікниці (домашні м'ясо і ковбаса, - ред.), Грудка - домашнє сирне блюдо, вершкове масло, оформлене у вигляді баранчика тощо. Але паска - це той гастрономічний символ Великодня, який об'єднує святкові гостинці всіх регіонів України.

Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді
Шкода їсти. Неймовірно красиві паски показали в Ужгороді


Джерело: https://inshe.tv


коментарі
Залишити коментар
    Имя
    Почта
    оновити, якщо не видно коду