Вхiд
Головна / Суспільство / Фото

Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца

9-07-2018, 20:35

Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца

На закарпатському столі приготовлені равлики стали настільки рідними, що куди там до нас французам! Якщо спочатку м'ясо равлики вирішувалися спробувати мало не найсміливіші, то зараз весь місцевий бомонд поспішає на перегони равликів, а самі забезпечені гурмани дозволяють собі раз по раз поласувати ікрою равлики.

Втім, що за закарпатський стіл без ковбаси і самогону? Це зовсім і не стіл, а так, перекус, так би мовити.

І ось вперше на Закарпатті та в Україні еко-ферма «Рако» (с.Раково Перечинського району) представила ковбасу з м'яса равлики (салямі з равликів зі спеціями). Враження тих, хто вже спробував, досить позитивні, наприклад, Natalie Shtal: «Ковбаса з равликів? Пробували? Равликів пробувала, а ковбасу з них вперше! Бараняча кишка, часник, перець, сіль. Звичний смак, незвичайна текстура. Дивно!"

А Андрій Ганусич увійшов в число тих обраних, хто спробував ще одну новинку, равліковіцу або паленку «Чіга-біга», представлену Вперше: «Самогон, настояний на равликів, з черепашок, закушуючи ковбасою з равликів? .. Звичайно буду!»

І, що цікаво, всім сподобалося і всі задоволені. Крім хіба що равликів.

Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца
Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца
Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца
Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца
Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца
Делікатес по-закарпатськи: салямі з равликів і самогон-равліковіца


Джерело: http://uzhgorod.in


коментарі
Залишити коментар
    Имя
    Почта
    оновити, якщо не видно коду