Вхiд
Головна / Суспільство / Події

Квасівська "хлібопічка" видає "на-гора" три десятки гуцульських смаколиків (ФОТО)

6-11-2016, 10:47

Квасівська "хлібопічка" видає "на-гора" три десятки гуцульських смаколиків (ФОТО)


Навіть пересічному проїжджому, не кажучи вже про місцевих мешканців чи відпочиваючих, важко не помітити, як змінюється на краще інфраструктура закарпатських Квасів...

Подібні метаморфози відбуваються з моменту, як „Гірська Тиса” отримала власника, що і дозволило дати санаторію друге дихання. Розвивається він, розвивається і населений пункт, на території якого розташована установа. Адже, крім наявності повноцінної зайнятості, вчасної виплати заробітної плати, чимало квасівчан отримали змогу реалізувати сільськогосподарську продукцію, надавати інші послуги. Крім того, це і реальне наповнення місцевої скарбнички, що дозволяє місцевій громаді впливати на покращення населеного пункту. Черговим проектом ТОВ „Готіс” санаторію „Гірська Тиса” стало відкриття у центрі Квасів кафе-хлібопекарні „Гуцульська перепічка”.
Зрештою, за плечима товариства – чимало реалізованих справ, дольова участь у вирішенні тих чи інших питань життєдіяльності, як окремо взятого працівника чи місцевого мешканця, так і установ населеного пункту. Досить згадати їхню підтримку в облаштуванні дитячого ігрового майданчика, реконструкції приміщення пошти, відкриття сучасного салону краси, ремонті підвісного моста, надання допомоги навчальному та дошкільному закладам тощо. Як повідомив директор санаторію Микола Кірпа, у планах ще чимало проектів, але розкривати їх сьогодні – випереджати події. Краще про серйозність намірів свідчить вже зроблене. Хлібопекарня – чергове підтвердження цього.
Квасівська "хлібопічка" видає "на-гора" три десятки гуцульських смаколиків (ФОТО)

Облаштована за сучасними вимогами в орендованому примі­щенні, яке донедавна нагадувало колишній розквіт торгівельної доби минулого століття, а нині поступово занепадало, справляючи гнітюче враження однотипністю сірого фасаду, хлібопекарня відкрила можливість місцевим мешканцям і не тільки ласувати кількома видами хліба, перепічками та булочками з різноманітними начинками, іншою випічкою вправних пекарів (всього біля 30 видів хлібобулочних виробів). І все це – не межа. Як розповіла завідуюча Ганна Стенчук, з попитом теж все гаразд, в чому пересвідчилися, працюючи в тестовому режимі. Не переживають і за асортимент, позаяк випічка гуцульських ґаздинь завжди користувалася під­вищеною увагою.
До речі, „Гуцуль­ська перепічка” – це і десять робочих місць, що за нинішньої доби не так і мало у плані вирішення соціальних питань окремо взятої родини, не кажучи вже про інші складові, необхідні для ритмічного функціонування виробництва.
Михайло ЮРАЩУК.


коментарі
Залишити коментар
    Имя
    Почта
    оновити, якщо не видно коду